11 hétköznapi tárgy, aminek a funkcióját nagyon sokan nem ismerik!

Naponta látjuk, használjuk ezeket a tárgyakat, de valójában nem tudjuk, hogy ezeket mire és hogyan kellene használni. Most megmutatjuk, például, miért van nyíl az autó üzemanyagmérőjén és miért olyan a borosüveg alja amilyen. Segítünk, hogy szélesebb körben láthasd a világot és olyan információk birtokába juss, amiről még nem tudtál.

Miért van nyíl az üzemanyagjelzőnél?

Ezt az autógyártók azért helyezték el a kocsiba, hogy megkönnyítsék a sofőrök életét, ugyanis ezáltal tudják, melyik oldalon kell tankolni.

Szegecsek a farmer zsebén.

A farmereket eredetileg tartós munkaruháknak tervezték a bányászok és az aranyérlelők számára. Egy probléma volt ezzel a ruhával, a zsebek nem tudtak ellenállni a szerszámok súlyának, így nagyon hamar elszakadtak. Ezek a szegecsek azonban megakadályozták ezt.

A tűzőgép fém lapja.

Ha ezt megfordítod, akkor az eddig használt kisebb kapocs sokkal nagyobb felületet fog lefedni egyszerre, azaz a két lába szélesebb távolságban fog fixálni. Ez akkor jó, ha nagyobb kapocsra van szükséged, de nem akarsz két gépet venni.

Fogas fém a mérőszalag végén.

A mérőszalag végén levő fogak segítenek abban, hogy megjelöld azt a helyet, amire szükséged van, ha nincs nálad ceruza.

Lyuk a lakat alján.

Ezen a lyukon keresztül szárad ki a lakat, ha vizes lesz illetve ezen keresztül tudják megolajozni.

Nedvességjelző.

Sok elem rendelkezik ezzel a speciális nedvességjelzővel, amely úgy néz ki, mint egy négyzet vagy kör, piros színűvé változik ha nedves a készülék.
Az Apple készülékeknél ezt a jelzőt a SIM-kártya helyén találjuk. Ahhoz, hogy jól láthasd a nedvességjelzőt, tedd a telefont fény alá.

Miért vannak vonalak az F és J gombon.

Ennek a két kis vonalnak a segítségével tudod behatárolni a billentyűket, ha 10 ujjal vakon gépelsz.

A post-it helyes letépése.

Ne alulról felfelé húzd a papírt, hanem fordítsd oldalra és a ragasztott rész mentén húzd le (lásd 2. kép) ezáltal nem fog felkunkorodni a cetli alja.

Miért van kis lyuk az iPhone hátulján?

Az iPhone hátulján lévő lyuk a kamera és a vaku között egy második mikrofon, ami csökkenti a környező zajokat is.

Miért van “tű” és lyuk a fokhagymanyomó végén.

Nem csak fokhagymanyomóként használhatod, hanem cseresznyemagozóként is funkcionál. Helyezd a cseresznyét a “tű” és a lyuk közé, majd nyomd át, hogy kijöhessen a mag.

Miért ilyen alakú a borosüveg alja?

A kúp forma erősebbé teszi az üveget, ugyanis az üveg a széleken és az alján sokkal gyengébb. A forma abban is szerepet játszik, hogy mozog a levegő a borosüveg kinyitásakor.