11 rendkívül szokatlan törvény, amit ha megszegnek, komoly büntetéssel járnak.

Nagyon sok hely van a világon, ahol nagyon furcsa törvények vannak, ahol akár egy sípszó miatt is megbüntethetnek, ahogy a nem megfelelő színű ruházat miatt letartóztathatnak. Összeállítottunk egy listát a világ különböző országaiból, ahol nem mindennapi törvényeket kell betartania, mind az állampolgároknak és mind az átutazó embereknek is.

Burundi: nincs reggeli kocogás.

A reggeli kocogás gyorsan formába lendíti az embert. Csak nem ebben az afrikai országban ugyanis itt börtönbe visznek. Burundiban a kocogás háborús cselekménynek számít, így Pierre Nkurunziza elnök hivatalosan kitiltotta a kocogást a reggeli rutinból, hogy megállítsa a burundi etnikai csoportok közötti konfliktusokat.

Malajzia: ne viselj sárga ruhát.

Ha Malajziába mész, akkor alaposan át kell gondolnod milyen ruhát viszel az útra. Felejtsd el az össze ruhád, aminek sárga színe van. Ebben az országban törvény tiltja a sárga ruhadarabok viselését. Mert a sztrájk színeként tartják nyilván. Aki mégis bepróbálkozik vele, börtönbe zárják.

Barbados: felejtsd el a terepmintát.

Ebben a karibi térségben törvény tiltja, hogy olyan ruhadarabot viselj, amilyen a helyi katonaságnak van. Sőt nem lehet nálad terepmintás pénztárca, karkötő, sapka egyszóval semmi sem.

Thaiföld: ruhában kell lenned ha beülsz egy autóba.

Nem számít, milyen meleg van, Thaiföldön tilos úgy beülni egy autóba, hogy csak egy bikini van fürdőnadrág van rajtad. Pólóban, vagy nyári ruhában kell lenni. Ez a szabály nem csak a sofőrre vonatkozik, hanem az összes utasra is. Annak érdekében, hogy ne büntessenek meg senkit, először ellenőrizni kell a légkondicionáló állapotát az autóban.

Olaszország: tilos a cipő és a papucs.

Az olasz Capri-szigeten tilos cipőben és szandálban járni. A strandcipőket betiltották, mert túl sok zajjal járt és ez meglehetősen zavarta a többi vendég pihenését.

Kolumbia: tilos az Uberezés.

Kolumbiában tilos a magán taxik és az Uber alkalmazás igénybevétele. Ha el akarod kerülni, a gyanúsítgatást miszerint egy privát taxiban utazol, ülj az anyósülésre. Eszedbe se jusson hátra ülni, mert a rendőrök megállíthatják az autót. Sőt még egy 39 dolláros bírsággal is gazdagabb leszel.

Kanada: sípolás nincs.

Egy Kanadai tartományban, Petrolia város mítosza szerint tilos sípot használni. Ha valaki mégis megfújna egy sípot, 250 kanadai dollárral bírságolják meg. Ezzel próbálja a városi közigazgatás védeni a lakókat a felesleges zajoktól.

Olaszország: tilos homokvárat építeni.

Velencétől nem messze fekvő Eraclea város polgármestere betiltotta a homokvárak építését és a labdázást, így élvezhetőbb a napozás és a hullámok hangja is nyugalmat sugároz.

Szaúd-Arábia: ne hagyj senki felügyelet nélkül.

Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban a nők nem mehetnek felügyelet nélkül még szupermarketbe sem. Ez a nők iránti tisztelet miatt jött létre. Hiszen ők azok, akik anyák lesznek és felnevelik a gyerekeket. Nekik kell mutatniuk a legjobb példát.

Egyesült Arab Emírségek: tilos a selfie.

A muzulmán országokban több szigorú törvény is van. A helyi emberek fotózása szigorúan tilos. A strandokon az ember még a tulajdon rokonait sem fényképezheti le.

Kenya: tilos a szatyor használata.

Ebben az afrikai országban a polietilén zsákok behozatala és használata tilos. A hasonló tárgyakat találnak a bőröndödben miután átlépted a határt, a büntetés összege elérheti a 38 000 dollárt is, ami körülbelül 9.842.000 Forint.