12 etikett-szabály, amelyektől olyan lehetsz, mint a királyi család tagjai, ha ismered őket

Sokszor elgondolkodunk azon, miért csináljuk a dolgokat egy bizonyos módon, és általában nagyon racionális oka van ennek. Például Erzsébet királynő arról ismert, hogy mindig a bal kezében viseli a kézitáskáját, mert a jobb kezét szabadon akarja tartani a kézfogásokhoz. Az egyetlen alkalom, amikor táskájának elhelyezését megváltoztatja, ha tudatni szeretné munkatársaival, hogy le akar zárni egy beszélgetést.

Mi készen állunk felfedni a leglényegesebb illemszabályokat és szokásokat, amelyek felkészítenek minden társadalmi eseményre.

1. Takard el a citromot a kezeddel vagy egy kanállal, amikor kinyomod.

A citromlé az egyik legfájdalmasabb dolog, ami valakinek a szemébe kerülhet. Ezért használd az egyik kezedet vagy a kanaladat, hogy pajzsot hozzon létre a citrom körül.

2. A szalvétát téglalap, nem pedig háromszög alakban tedd az öledbe.

Az asztalkendők általában meglehetősen nagyok, ezért az ölbe helyezésük legjobb módja, ha téglalap alakban félbehajtjuk őket. Ha befejezted az étkezést, ne hajtsd vissza a szalvétát, hanem hagyd a tányér bal oldalán.

3. Ne emeld fel a kisujjadat, amikor teát iszol.

Teát kortyolgatva kerüld a kisujjad felemelését, akkor is, ha sokan úgy gondolják, hogy ez a megfelelő dolog. Ehelyett a mutató- és középső ujjaiddal told a csésze alját a szád felé.

4. Tüsszentéskor vagy köhögéskor használd a bal kezedet, ne a jobbot.

5. Az étkezés megkezdése előtt várd meg, amíg a házigazda helyet foglal.

6. Amikor valaki kéri a sót, a borssal együtt add át.

7. Ha üzleti ebédre hívsz embereket, akkor te fizesd a számlát.

8. Amikor megérkezik a kenyérkosár, ne te legyél az első, aki kikap belőle egy szeletet.

Amikor étteremben vacsorázol, és megérkezik a kenyérkosár, feltétlenül kínáld meg egy szelettel előszöl a jobb oldaladon, majd a bal oldaladon ülő személyt. És ezek után kivehetsz magadnak is egy szeletet.

9. Ne keverd rosszul a teádat. Nem az óramutató járásával megegyező irányban, hanem az óramutató járásával ellentétes irányban kell keverni.

10. A kézitáskádat mindig a bal karodon kell tartanod.

11. Ne kérd el maradékot egy üzleti vacsora végén.

12. Bal oldalról közelítsd meg az ülőhelyedet az asztalnál, és a jobb oldalról hagyd el.

Ismersz más döntő illemszabályokat, amelyek mindenki számára bebizonyítják, hogy a modorod kiváló? Ne légy szégyenlős, és oszd meg velünk gondolataidat. Forrás