15 párkapcsolati történet, amely bebizonyítja, hogy a jelentéktelen dolgok, amik igazán számítanak

Meglepődsz, milyen apróságokon múlhat az, hogy két ember nem szakít, hanem kitart egymás mellett.

Miért maradnak együtt emberek? Miért házasok már 20 éve? Sokszor a legegyszerűbb válasz bizonyul a legmeglepőbbnek.

A BuzzFeed közösség nőolvasói meséltek azokról az apró figyelmességekről, amiket a társuktól kaptak. Ezek a szinte semmibe nem kerülő gesztusok sokkal inkább bebetonoznak egy kapcsolatot, mint a drága ajándékok.

1.

“A vakáció alatt ellátogattunk egy sajtszaküzletbe, de nem hozhattunk haza a helyi sajtokból, mert túl hosszú volt az út. A férjem viszont talált egy boltot itthon, ahol tartottak ezekből is, és meglepett vele, mert tudja, hogy szeretem a sajtot. Ezek a buta kis dolgok emlékeztetnek rá, hogy jól választottam.”

2.

Amikor távkapcsolatban éltünk, az ország másik végéből küldött szülinapi ajándékot. Nem feledkezett meg a szüleimről és a kutyámról sem.

3.

“Hosszú kihagyás után most kezdtem a második egyetemet, és az átállás kicsit nehéz. Egyik nap a barátom megjelent egy kis csokival, vicces zoknival, egy kifestőkönyvvel és egy képeslappal. Hogy mi volt ebben a legjobb? Tudja, hogy nem szeretek apró színeznivalóval piszmogni, így hát átbogarászta az egész könyvesboltot egy olyanért, amiben nagy minták vannak. Imádom.”

4.

“Az első közös Valentin-napon a barátom egy origami rózsacsokorral lepett meg, amit ő készített. Még le is fújta rózsaillatú parfümmel. Teljesen levett a lábamról azzal, hogy ilyen egyedi, különleges ajándékkal állt elő.”

5.

“A barátom minden reggel a bejárati ajtó mellé teszi a kávémat, mielőtt elmegy otthonról. Én mindig rohanok a munkahelyemre, mint egy tornádó, csak fel kell kapnom. Apróság, de értékelem. Jól kezdődik így a nap.”

6.“Amikor teljesen belezúgtam a Hamilton musicalbe, a férjem minden követ megmozgatott, hogy szerezzen rá nekem egy jegyet. Kettőre nem futja. Végül talált egyet, csillagászati összeget fizetett érte, csak hogy megnézhessem az előadást. Varázslatos volt, a legkedvesebb dolog, amit értem tett.”

7.

“A férjem mindig támogatta a döntéseimet – például azt, hogy kilenc hónapra Irakba költöztem, hogy egy humanitárius szervezetnek dolgozzam. Minden nap beszélünk, és folyton elmondja, milyen büszke rám. A támogatása nélkül nem menne.”

8.

“Amikor az anyukám beteg volt, ő bejött hozzánk a hospice házba, hogy én alhassak egy kicsit. Amikor meghalt anya, ő három és fél órát vezetett éjszaka, hogy megölelgessen, és még aznap éjjel vissza is ment, hogy reggel munkába indulhasson.”

9.

“Anyukám mindig gyurmalint tett a harisnyánkba karácsonykor. Családi hagyomány volt. Öt évvel ezelőtt meghalt, és tudtam, hogy az első karácsony nehéz lesz nélküle. Én el is feledkeztem a gyurmalinról, a barátom viszont nem. Kitört belőlem a zokogás, amikor a harisnyámba nyúlva láttam, hogy továbbvitte a hagyományt, és beletett nekem egy dobozzal.”

10.

“Nagyon kemény hetem volt. Teljesen elvesztem a munkahelyem és az iskola között, az egyik tárgyalás után még el is sírtam magam. Néhány nappal később munka után aludni akartam egy kicsit. Kinyitottam a hálószoba ajtaját, és tele volt a szoba lufival! Az éjjeliszekrényre kitett egy üzenetet, amiben azt írta, hogy »Csak azt szeretném, hogy mosolyogj!« Annyira aranyos és kedves gesztus volt, hogy a mai napig jobb kedvem lesz tőle, ha rágondolok, és könnyebben fejezem be a munkát.”

11.
“Az év végi vizsgák közepén a barátom az éjszaka közepén rohant át hozzám, mert felhívtam, hogy vészhelyzet van. Egy pókot kellett lecsapnia. Sohasem kérdezte meg, miért pont neki kellett gondoskodnia erről.”

12.

“Már négy éve beteg vagyok, és a férjemnek természetes, hogy ő ápol. Az első karácsonyunkra vett egy olyan vintage Snoopy plüsskutyát, amit gyerekkoromban hagytam el, állítólag meséltem neki róla. Tavaly házasodtunk össze, és az első évfordulónkra kinyomtatta a korábbi üzenetváltásainkat és e-mailjeinket. Mindent elmentett, és egy nagyon édes szerelmes levelet szerkesztett belőlük.”

13.

“Az idén újra tanulni kezdtem, és nagyon kerestem a helyet a házban, ahol nyugodtan tudok dolgozni. Minden sarkot kipróbáltam. Aztán egy este arra értem haza, hogy izgatottam beráncigál egy helyiségbe, ahol korábban a még ki nem pakolt dobozokat tornyoztuk fel. Kiürítette és egy csodás tanulósarkot rendezett be nekem.”

14.

“A férjemmel huszonkét évesen költöztünk össze, karácsony előtt két hónappal. Annyira elfoglaltak voltunk, hogy még fát sem akartunk díszíteni. Karácsony este lefeküdtünk, és amikor reggel felkeltem, egy csodaszép fácska állt a nappaliban feldíszítve azokkal a díszekkel, amiket hetekkel korábban mutattam neki egy áruházban, és mondtam, mennyire tetszenek. Egész éjjel fennmaradt, hogy a házat kidekorálja. Hozzám személyesen jött el a Télapó. A következő nyáron hozzámentem.”

15.

“Eladta a motorját, hogy kifizethessük a rákbeteg kutyám kezelését.”

Neked is van ilyen történeted? Oszd meg velünk!

Forrás