17 ember, aki fizetett valamiért, amit később nagyon megbánt

A fogyasztás korában élünk, és gyakran vásárolunk feleslegesen. Néha azért tesszük, mert akarunk valamit, máskor a marketingeseknek köszönhetően történik ez. Bármi is legyen, a vásárlás egyeseknek boldogságot vagy fejfájást okoz, míg mások iróniát és nevetést találnak benne.

Mi is kerültünk már olyan helyzetekbe, amikor egy vásárlás nem felelt meg az elvárásainknak, ezért biztosak vagyunk benne, hogy ezek az összeállításunkban szereplő emberek történetei is ismerősek lesznek számotokra.

Nem is tudom, hogy mit mondjak..

 • 200 dollárt fizettem egy párkereső oldalnak, csak azért, hogy megtudjam, rengeteg olyan ember van a világon, aki nem akar velem beszélgetni.
 • Egy nagy esküvő. Megcsinálhattuk volna az ár töredékéért, a többit pedig félretettük volna előlegnek egy házra. Nem mintha az esküvő nagy részére emlékeznék, vagy akár csak a vacsora felét is megettem volna.

Az üvegből készült nappali asztalunkból egy kisebb, sokkal élesebb asztalt alakult ki, miközben aludtunk.

 • Egyszer eldöntöttem, hogy meg akarok tanulni gitározni. Vettem egy 400 dolláros gitárt a neten. Amíg vártam, hogy megérkezzen, türelmetlen lettem, és vettem egy ukulelét, hogy szórakozzak vele, amíg a gitárra várok. 2 és fél hónappal később napi pár órát játszom az ukulelén, miközben a kanapén fekszem. Nagyon élvezem, és haladok a készséggel. Eközben a 400 dolláros gitárom és további 60-70 dolláros kiegészítőim ott porosodnak..
 • Amikor először kezdtem el dolgozni (16 évesen), sok pénzt költöttem sminkre. Valószínűleg ezreket. Megszállottsággá vált. Annyira bizonytalan voltam a külsőm miatt, és mindig azt hittem, hogy lesz majd egy termék, amitől szépnek érzem magam. Évekbe telt, mire elkezdtem helyrehozni az anyagi károkat. Összerezzenek, ha arra a sok pénzre gondolok, amit megtakarításba fektethettem volna .
 • Kifejezetten azért vettem ezeket a fogkeféket, mert a komposztba lehet tenni, de egy újrahasznosíthatatlan műanyag zacskóban érkeztek.

 • A gyémánt eljegyzési gyűrűm. Gyönyörű, és tényleg szeretem, csak nem 11 ezer dollárt ér. Csak az eljegyzésünk után tudtam meg jobb és olcsóbb lehetőségeket, és nem is hordom minden nap, mert az ujjaim megdagadnak, amikor edzek.
 • Kinyitottam egy új csomag vajat, miközben vacsorát készítettem, és mindegyik penészes…

 • Túl gyakran járok étterembe, azt gondolva, hogy boldogabb leszek tőle. De később csak rosszabbul érzem magam, mert elpazaroltam a pénzem egy pár perces kényeztetésre, örömökre.
 • Egy Mercedes 500SEL. Szó szerint csődbe vittem magam, amikor alkatrészeket és benzint vettem ahhoz a szárazföldi jachthoz. Eladtam fele annyiért, mint amennyit fizettem érte, és szerencsésnek éreztem magam, hogy megszabadultam tőle.

Egyszer használatos evőpálcikák, amelyek még a fémet is eltörik….

 • Egy autókereskedésben dolgozom, és rengeteg példát láttam már arra, hogy az emberek elpazarolják a pénzüket, legyen szó autóalkatrészekről, buta kiegészítőkről, akármiről… a lista folytatható. Volt egy fickó, aki szó szerint 75 dollárt költött egy légfrissítőre. És állandóan ezzel hencegett.

Szóval a szüleim rendeltek egy “merevlemezt”…

 • Folyton játékokat veszek a macskámnak. Nem tudom, miért – ugyanolyan boldog egy összegyűrt papírdarabtól vagy a szennyeskosárból ellopott zoknitól is.
 • Vettem egy 2020-as havi tervezőt, és egyáltalán nem használtam. Egy betűt se írtam bele.

Bánjuk, hogy ezt a fajta asztalt vásároltuk meg…