20+ dolog a gyermekkorunkból, ami megmosolyogtatja és összezavarja a mai modern gyerekeket

A ’80-as ’90-es évek gyermekeinek élete össze sem hasonlító a mai fiatalokéval. A technológiai fejlettség a maihoz képest szinte sehol nem volt. Én még emlékszel az első mobiltelefonokra, amik akkorák voltak, hogy még a táskákban is alig fértek el vagy első számítógépekre, amik nemcsak lassúak voltak, de még internet nélkül használtuk őket. Nem voltak lapos, 3D-s vagy 4K tévék, a videojátékok pedig, még nagyon kezdetlegesek voltak.

Mi nem a szobában töltöttük a nyári szünetet vagy a leckeírás után fennmaradt időt, hanem igyekeztünk kimenni a játszótérre, hogy ott találkozhassunk barátainkkal és a szomszéd gyerekekkel, akikkel egészen sötétedésig képesek voltunk, megállás nélkül játszani.

Ennek ma már nyoma sincs, a modern gyerekek már nem is tudnak mit kezdeni magukkal a szabadban, a friss levegőn. Persze a kivétel erősíti a szabályt, de sajnos már nagyon kevesen vannak, akik nem a négy falat részesítik előnyben.

Nemrégiben a Twitteren egy lány heves vitát indított el a mai gyerekek között azzal, hogy közzétett egy képet egy régi számítógépes egérről, valamint egy főtt tojásról, majd elmagyarázta nekik, hogy régen bizony sokszor kellett tojást főznünk ahhoz, hogy az egér újra működőképes legyen. Ugyan mindez természetesen nem igaz, a gyerekek elgondoltak azon, vajon tényleg így éltünk-e húsz-harminc évvel ezelőtt.

Mi pedig, csak nagyokat mosolygunk ezen, bár annak idején ezek voltak a legnagyobb problémáink, amiket meg kellett oldanunk valahogy. Mi mosolygunk, a modern fiatalok pedig, nem is érthetik meg akkori gondjainkat.
A modern gyerekek már nem érthetik, hogy milyen nehéz volt minden héten tojást főzni csak azért, hogy a megkeményedett sárgáját a számítógépes egérbe tegyük.

„Az első„ eszközeim ”- számológép, amit be lehetett programozni. Fél napot töltöttem a programozással, hogy később játszhassam vele. Játssz egy számológépen! ”

Emlékszel, mekkora öröm volt letépni egy mátrix papír szélét? A lényeg az volt, hogy ne szakadjon be a papír. Nem bonyolult, de nekünk ez is egy szórakozás volt.

Íme a legendás Sony Walkman, ami negyven évvel ezelőtt tört be a piacra. Akkor még nem lehetett egyik zeneszámról a másikra ugrálni.

Gyermekkorunk legjobb születésnapi ajándéka.

Papírból készített Freddy Krueger ujjak.

Mobiltelefonok régen

Retro telefonos játékok

Mindannyiunknak ez volt a legnagyobb vágya.

Régi McDonald’s-os játékok, amik a mi időnkben nagyon is menők voltak.

Ó, ember, azok a napok… A mai gyerekek soha nem fognak tudni arról, hogyan kell CD-lemezt tisztítani. Persze legtöbbször ezután karcos lett…

A mai gyerekeknek fogalma sem lenne, mit tegyenek ebben a helyzetben.

A mai gyerekek már nem kérik el szüleik telefonját.

“Nagyon hiányoztál ma! Ne írj vissza, ez anyám telefonja.”

„A gyermekkori problémám”

A ’90-es évek CD-gyűjteményének legfontosabb darabjai.

A letöltött filmek, zenék tárolásának eszköze.

Ilyen volt az életünk és a szükséges felszerelés az okostelefonok előtt.

Így bújtunk el szüleink elől, ha nem akartuk, hogy hallják, mit beszélünk a vezetékes telefonon.

A mai gyerekek soha nem fogják megtudni, mennyi időbe telt megtalálni a zenét, amit hallgatni akartunk.

Vissza azokba az időkbe, amikor a telefon belső memóriája csak bizonyos számú üzenetet volt képes kezelni

Mindent pontosan le kellett jegyezni a játékhoz, különben nem sikerült semmi.

Most ezek a filmek elférnek egy okostelefonon, de jó érzés volt átnézni ezt a halom videókazettát.