7 trükkös fejtörő, amit csak nagyon keveseknek sikerül megfejteni

Az agyunkat meg kell néha tornáztatni. Ennek a legegyszerűbb és legmegfelelőbb módja, ha apró rejtvényeket oldunk meg. Felnőtteknek és gyermekeknek is egyaránt fontos, hogy az agyuk minden helyzetben jól pörögjön. A mindennapi élet szempontjából is jó, ha az agyunk fitt. Gondoljunk csak a munkahelyünkre. Kell, hogy legyen egy kis gógyink. Számtalan élethelyzet van, amikor kell egy kis extra fogaskerék. A fejtörők erre valók. Segítenek egy kicsit más szemmel nézni a világot. Ezen kívül persze remek szórakozás is.

Nem kell mindenkinek a “Legyen Ön is Milliomos” új szériájára pályázni, de jó ha van egy kis sütnivalónk. Néha elég egy kis sudoku, keresztrejtvény, akasztófa, barkóba. Bármi, ami gondolkodásra serkenti az agyunkat.

Hoztunk nektek pár fejtörőt. Próbáljátok megoldani őket. A válaszok a cikk végén lesznek felsorolva. Nem ér csalni. 🙂

Első fejtörő: Az alábbi emberek közül az egyik balkezes. Vajon melyik lehet az?

Második fejtörő
Egy nyomozó lép be az étterembe és észrevesz egy ittas palit, aki egy pincérnővel vitatkozik.

– De maga rendelt sült húst is… – állítja a pincérnő
– Nem rendeltem semmilyen húst! Azért jöttem, hogy itt iszogassak egy picit. Nem akartam vagyonokat költeni önöknél holmi húsra…” – válaszolja a vendég
– Maga ittas és azt sem tudja, hogy mit mondott két órával ezelőtt – folytatja a bosszús pincérnő.

“De…nagyon is tudja, hogy nem rendelhette meg a sült húst” – Szakítja félbe őket a detektív. “Maguk rá akarják szedni ezt a szegény embert…”

Honnan tudta a nyomozó, hogy a pincérnő át akarja verni a vendéget?

Harmadik fejtörő
Egy férfi rablás áldozatává válik és ellopják az óráját. Annyira emlékszik csupán, hogy az illető bajuszos volt, kék nadrággal. A rendőrök előállítottak pár gyanúsítottat.

A rabló az öt csaló testvér egyike. De vajon melyik? Lou, Lo, La, Lee vagy Liu ?

Negyedik fejtörő
Hogyan osztanád el ezt az ábrát négy egyenlő részre?

Ötödik fejtörő

Hatodik fejtörő

Hetedik fejtörő

Megoldások:

1: A pincér: Egy balkezesnek könnyebb a jobb kezében tartania a tálcát és bal kézzel felszolgálnia az ételeket és az italokat.

2: A falióra szerint 6:15 van. A bárpult kiírása szerint a főételeket 15 óráig szolgálják fel. A férfi aki pár órát töltött az étteremben, nem volt ott időben, hogy főételt rendeljen.

3: Liu az elkövető. Lou kalapját (nem egyenes) csíkok díszítik. Lo nem tudott fegyvert tartani a kampó miatt. La bajusza lefele áll. Lee keze gipszben van, így nem tudta ellopni az órát.

4:

5: Az utolsónak a kosárral együtt adjuk oda az almát.

6: Tamás

7: Mert a fal mellé tették.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.