8 mindennapi dolog, ami pénzt szipolyoz ki a pénztárcádból

Gyakran csak megszokásból vásárolunk bizonyos termékeket, vagy veszünk igénybe szolgáltatásokat, nem is gondolkodva azon, hogy mennyi pénzt költünk rájuk. Az első pillantásra jelentéktelennek tűnő kiadások azonban idővel tisztességes összeggé válhatnak. Mindezek a „parazita” tárgyak csak imitálják a vásárlásból származó örömöt, és fokozatosan lyukat ütnek a pénztárcánkba. Ennek eredményeként pénz nélkül végezzük a bankszámlánkon, és nem lesz forrásunk a valóban szükséges dolgok megvásárlásához.

Úgy döntöttünk, hogy elmélyülünk ebben az égető témában, és összeállítunk egy válogatást olyan dolgokból, amelyek csendesen megcsapolják a nehezen megkeresett pénzedet.

Csecsebecsék a pénztárnál

Fájdalmasan megszokott helyzet: miközben a sorodra vársz, felkapsz egy szép csecsebecsét a pénztár területén. Nem igazán van szükséged erre a dologra, de a megjelenése és a tisztességes ára magával ragadó. A valóságban azok az emberek, akik ilyen impulzív vásárlást hajtanak végre, csak beleesnek a marketing szakemberek csapdáiba, akik szándékosan tesznek élénk, fényes és figyelemfelkeltő, kétes minőségű apróságokat a polcokra.

Talán ezek az egyszerű tippek segítenek egy tisztességes pénzösszeg megtakarításban, és megakadályoznak a spontán vásárlásokban:
– Élelmiszerboltba akkor menj, ha jóllakott vagy, és soha ne menj oda éhgyomorra.
– Készíts előre bevásárló listát.
– Hagyj egy cetlit a pénztárcádban a következő megjegyzéssel: „Valóban szükséged van erre?” Emlékeztetni fog, hogy újra kell értékelned, mennyire van szükséged a termékre, még mielőtt fizetnél érte.

Vékony nejlonharisnya

Valószínűleg minden lány ismeri a mély csalódás érzését, amikor egy alattomos lyuk jelenik meg a vadonatúj harisnyáján. A vékony nylon valóban aranybánya a gyártók számára. Végül is a belőle készült termékek a legmegfelelőbb pillanatban és irigylésre méltó gyakorisággal szakadnak el.

A harisnyanadrágok élettartamának meghosszabbítása és a rájuk fordított kiadások csökkentése érdekében érdemes 2 egyszerű, de hatékony trükköt kipróbálni:
– Vásárlás után vedd ki a terméket a csomagolásból, nedvesítsd meg, és tedd a fagyasztóba, amíg meg nem fagy. Ezután olvaszd ki és hagyd megszáradni a harisnyanadrágot. Kész.
– Fújj hajlakkot az új harisnyanadrágra. Hagyd megszáradni a hajlakkot. Ha ez megtörtént, nyugodtan felveheted a harisnyanadrágot.

Rágógumi

Ezt szinte minden nő kézitáskájában megtalálható, mert segíthet a kritikus pillanatokban és magabiztosság érzetet ad, még egy csésze erős kávé után is. De némán ki is szívja a pénzt a pénztárcádból. Különösen azok esetében, akik egyszerre 2 darab rágógumit szeretnek rágni, mint a reklámban.

A rágógumi nem annyira ártalmatlan, mint amilyennek hangzik. Használata negatívan befolyásolja nemcsak a költségvetésedet, de az egészségedet is. Egészségesebb alternatíva érdekében próbálj meg házi rágógumit készíteni.

Ruhák és kiegészítők egyetlen kedvenc színben

Előfordul, hogy a szeretet egy bizonyos színű ruhák iránti az egész ruhásszekrényt teljesen monokróm kinézetűvé változtatja. Jobb, ha nem ragaszkodsz túlságosan azonos színvilágú nadrág, pulóver, cipő és táska vásárlásához. Elvégre ez csak csökkenti a bankkártyád egyenlegét.

A divat- és stílusszakértők javasolják, hogy bátran ötvözzük az új ruhadarabokat a már meglévőkkel. Azt is tanácsolják, hogy ne kövesd a legújabb trendeket, és válogasd a szekrényedben lévő ruháidat stílus és szín szerint.

Szezonon kívül termesztett gyümölcsök és zöldségek

Ha a tengerentúlról vásárolsz bogyókat, gyümölcsöket és zöldségeket, fennáll annak a kockázata, hogy kétes ízű és értékű terméket vásárolsz. Ezenkívül az árcédula az átlagosnál többször is magasabb lesz, ami erősen kihat a pénztárcádra.

A szezonális termékek vásárlásával nemcsak pénzt takaríthatsz meg, hanem igazán egészséges és lédús termékeket is kaphatsz. Ezenkívül a lakóterületeden érési időszakban vásárolt gyümölcsök és zöldségek fagyaszthatók anélkül, hogy elvesztenék jótékony tulajdonságukat.

WC papír

A tudósok bebizonyították, hogy a szegény emberek 6%-kal többet költenek WC-papírra, mint a jómódú emberek. A helyzet az, hogy egy magas jövedelmű ember megengedheti magának, hogy ömlesztve, kedvezőbb áron vásárolja meg. Ez a készlet elegendő lesz ahhoz, hogy megvárják a következő akciót, és akkor ezen áruk értéke még kisebb lesz. A hétköznapi emberek pedig a legtöbb esetben 1-2 tekercs WC-papírt vásárolnak, és a jövőben folyamatosan pótolniuk kell készleteiket anélkül, hogy megvárnák a leértékeléseket.

Talán a gazdag emberek példáját kellene követnünk, és ha lehetséges, nagyobb mennyiségben WC-papírt vásárolnunk.

Gyógyszerek minden esetre

Jobb, ha nem vásárolsz drága gyógyszereket jövőbeni felhasználásra, különösen, ha egészséges ember vagy, akinek valójában nincs is szüksége rájuk. Elvégre a tartalékként vásárolt tablettákat és szirupokat a legtöbb esetben nem használják fel, és eltarthatóságuk is elmúlik.

Ma már a nap 24 órájában elérhető gyógyszertárak is vannak, így nem kell megvásárolni a teljes gyógyszerkészletet “minden eshetőségre”. És ne felejtsd el 6 havonta vagy évente egyszer elvégezni a házipatika ellenőrzését, hogy megszabadulj az összes lejárt gyógyszeredtől.

Apróságok kínai weboldalakról

A kínai online üzletek rendkívül népszerűek a boltkórosok körében. Az áruválaszték elképesztő, és a viszonylag alacsony árcédula vonzza a vásárlókat és gyakori megrendeléseket vált ki. És még a hosszú szállítási időszak sem ijeszti meg e kínai csecsebecsék rajongóit. Ezek a vásárlások csekélységnek és olcsónak tűnhetnek, de nekik köszönhetően pénzünk varázslatosan elfolyik, mint homok az ujjainkon keresztül.

Annak érdekében, hogy ne maradjon üres a pénztárcád, gondosan tanulmányozd át a termékismertetőket, csak azt vásárold meg, amire valóban szükséged van, és ne rendelj sebtében vagy éjszaka. Jobb, ha reggel friss gondolatokkal térünk vissza hozzá.

Te mire költöd a költségvetésed jelentős részét? Az étel, a ruházat és a közüzemi szolgáltatások nem számítanak.