8 női dolog, ami eredetileg férfiaknak készült

Talán nehéz elhinni, de a Victoria’s Secret valójában férfiaknak készült. Ez csak egy példa arra, hogy a nemek közötti határvonal vékony. Egy terméket bárki használhat, és nem számít, mi volt az eredeti célja.

Új felfedezéseket tettünk, és szeretnénk megosztani veletek, hogy mely női termékeket tervezték valójában férfiaknak.

1. Eldobható betétek

Az eldobható betéteket Benjamin Franklin alkotta meg. Fő célja az volt, hogy segítsen megállítani a sebesült katonák vérzését, később pedig az ápolónők kezdték el használni őket menstruációs betétként, mivel nedvszívók és könnyen használhatóak voltak.

2. Magassarkú cipő

A magas sarkú cipők története a tizenötödik századi Perzsiáig vezethető vissza. Valójában a katonák viselték őket, hogy segítsék a lábuk rögzítését a kengyelben. Később perzsa bevándorlók hozták a magassarkút Európába, és a férfi arisztokraták divatos módon viselték, hogy magasabbnak tűnjenek.

3. Jóga

A jóga gyökerei a brahmanáknál gyökereznek, ahol a férfiak az indiai kasztrendszerhez tartoztak. Úgy ismerték őket, mint a “tanult embereket”. Aztán a jógát a férfiak hozták nyugatra, és lassan a nők körében is népszerűvé vált.

4. Rövid top

A crop topok manapság nagyon népszerű ruhadarabok a nők körében. Ennek ellenére eredetileg férfiak alkották férfiaknak, férfiak számára, a férfidivat részeként, azelőtt, hogy a nők elkezdték volna viselni. A testépítők levágták a pólóik alját, hogy megfeleljenek az edzőtermi öltözködési szabályoknak, mivel nem volt szabad ruha nélkül edzeniük.

5. Tanga

A régi időkben ezt a férfi őseink ágyékkötőként viselték. Később, a tizenkilencedik század elején egyes afrikai törzsek is elkezdték használni.

6. Táska

Eredeti célja az volt, hogy kis táskaként szolgáljon a pénz számára. Az ilyen táskák funkcionalitásuk miatt voltak népszerűek a férfiak körében. Az idő múlásával a nők egyre gyakrabban kezdték viselni ezeket az erszényeket, és divatdarab lett belőlük.

7. Harisnya

Eredetileg a harisnyanadrágokat és harisnyákat férfiak viselték. Az európai férfiak lovaglás közben viselték őket.

8. Victoria’s Secret üzlet

Egy Raymond nevű fickó egyszer kényelmetlenül érezte magát, miközben fehérneműt vásárolt a feleségének. Ez az utazás inspirálta őt egy olyan hely létrehozására, ahol a férfiak nyugodtan vásárolhatnak női fehérneműt. Az üzlet első célpontja tehát a férfiak voltak.