9 testrész, amelyet soha nem szabad tetováltatni. Még akkor sem, ha sok embernek van

A mai világban a legtöbb embernek már van valamilyen tetoválása, ami a legtöbb esetben bizonyos emlékhez, divathoz, eseményhez, évszámhoz… stb kapcsolódik. Valódi jelentését és a mögötte megbújó dolgokkal csak és kizárólag a viselője van tisztában. Azt többször is hangoztattuk, hogy nagyon fontos megtalálni azt a szakembert, aki profi munkát végez és garanciát is vállal a munkájára. Sajnos sokan csinálják otthon, nem megfelelő festékkel a mintákat, amik egyáltalán nem úgy néznek ki, ahogy a vendég azt előre elképzeli. A minőségi munkáért érdemes bemenni egy szalonba, ahol valóban hozzáértő kezek végzik a munkát és elmondják a véleményüket az eléjük tárt ötletekkel kapcsolatban. Viszont azt sem szabad elfelejtenünk, hogy vannak olyan testrészek, ahova nem célszerű tetoválást varratni, mert nagyon hamar elveszíthetik alakjukat és színüket. Annak érdekében, hogy megtudd, mely helyeket érdemes mellőzni elkészítettük ezt a cikket, amiben részeltekbe menően leírjuk miért kell őket hanyagolni.

Láb

A lábon, a bokán vagy a sarkon lévő tetoválás folyamatos súrlódásnak van kitéve a zokni, harisnya és cipő miatt. Ezeken a helyeken több baktérium is van, ami nagyban befolyásolhatja a mintát. Többnyire a varrat néhány hónapon belül elveszítheti eredeti formáját és színét.

Kezek és ujjak

A kezek és az ujjak gyakran vannak kitéve a napfénynek. Ezen kívül más kockázati tényezők is vannak, például naponta többször mossuk meg a kezünket, illetve aktívan használjuk őket a hétköznapi tevékenységek elvégzésében. Ezek a tevékenységek egyáltalán nem járulnak hozzá a minta eredeti formájának megtartásában.

Hónalj

Ez egy nagyon szokatlan és merész hely, ahova az emberek tetoválni szoktak. Több dolog miatt nem célszerű oda tetováltatni, például, fürdés, izzadás, borotválás na meg a ruhák és a bőr között fellépő súrlódás miatt, ami koptathatja a mintát. Az ide tetovált minták nem tartanak sokáig, néhány hónap múlva nagy mértékben kikopnak.

Tenyér

Újabb hely, ahova fölösleges varratni, mert ez a terület is gyakran izzad, sőt aktívan használjuk a mindennapi tevékenységeink során. Néhány hónapon belül teljesen elveszítik igazi formájukat és leginkább egy halvány színű pacára fog hasonlítani.

Has

Erre a helyre csak akkor érdemes csináltatni tetoválást, ha biztosan tudod, nem fogsz gyereket szülni. A terhességtől kitágul a bőr és striák is kialakulhatnak, amik nagyban befolyásolják a minta formáját. De a súlyingadozás is hathat a megjelenésére, így csínján kell bánni ezzel a területtel.

Könyök

Egy tetoválás nagyon jól néz ki a könyökön, de számos hátránya is van. A ruhákkal való érintkezése és a gyakori könyökhajlítás miatt a minta színe kikophat. Ezen kívül nem szabad megfeledkezni arról, hogy az egyik legfájdalmasabb helynek minősül.

Kulcscsont

Egy újabb hely, ahol a ruha és a bőr között súrlódás alakul ki, ami befolyásolja a varrat színét. Ezen kívül a szokások is hathatnak rá, például, ha gyakran hordasz hátizsákot, akkor számolnod kell azzal, hogy a minta sérülést szenved el.

Arc

Csak a bátor és bevállalós emberek csináltatnak ide tetoválást. Ennek a legrövidebb az élettartama, még a tetoválóművészek is csak 2-3 év garanciát vállalnak rá. Ez amiatt van, mert az arc szinte mindig fedetlen, ami azt jelenti, hogy sok napfény éri, ez pedig negatívan hat a minta színére.

Belső ajkak

Az arc tetoválás mellett ez a másik, ami nagyon hamar kikopik. Mivel a bőr gyorsan megújul és helyreáll, ezért negatívan befolyásolja az odatetovált mintát. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a szájban gyógyulnak legnehezebben a sebek. Egyénenként eltér a minta felszívódásának ideje, viszont néhány hónapnál tovább nem marad meg.

Egy térkép, ami bemutatja, mely helyekre nem célszerű tetováltatni, nemcsak azért mert hamar kikopik, hanem a fájdalom erőssége miatt is:

Nektek van tetoválásotok?