A légiutas-kísérők 9 olyan dologról beszéltek, amiket nem ajánlott viselni egy repülőn

Nagyon fontos, hogy mi van rajtunk a repülővel való utazásunk során, ezért a légiutas-kísérők tippjei és ajánlásai alapján elhoztunk egy listát azokról a dolgokról, amiket nem ajánlott hordani, ha fontos, hogy kényelmes legyen az utazás.

Feszes ruházat

A vékony farmer nagyon szép, de repülés közben kényelmetlen lehet. Olyan ruházatot kell viselni, ami nem akadályozza a vérkeringést. A hosszabb repülések ráadásul mélyvénás trombózist okozhatnak, a feszes ruházat pedig csak súlyosbítja ezt az állapotot.

Repülés közben egyébként az emberi test gyakran megduzzad, ezért a divatos, túlságosan szorosan illeszkedő ruhák nagyon sok kellemetlenséget okozhatnak.

Kontaktlencsék

A repülőgép fedélzetén lévő levegő különbözik a földön lévőtől. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy nagy magasságban a páratartalom csökken, ezért a száraz levegő irritálhatja a szemet, különösen a kontaktlencsét viselőkén. A gyengén látó utasoknak ezért azt ajánlják a légiutas-kísérők, hogy viseljenek inkább szemüveget a repülés közben.

Gyúlékony anyagokból készült ruházat

Bár a repülés közben bekövetkező balesetek rendkívül ritkák, mégis jobb felkészülni rájuk. Egyes finom anyagok, mint például a pamut és a vászon extrém gyúlékonyak, és hasonló okból nem javasolják egyébként a rojtos ruhák viselését. A stewardessek szerint a vastag szövetből készült ruházat a legbiztonságosabb repülés közben.

Magas sarkú cipő

A repülőterek legtöbbször hatalmasok, és nagyon sokat kell sétálni egyik helyről a másikra, nem beszélve arról, hogy gyakran futva kell megtennünk azt a távot.

A magas sarkú cipő kétségkívül az egyik legrosszabb választás tehát a repülős utazásokhoz, ráadásul legtöbbször kemény anyagokból készülnek, ezért szűkek lehetnek és összenyomhatják a lábunkat repülés közben.

Túl lenge öltözet

Mint arra már a bevezetőben kitértünk, repülés közben az utasteret hűvösen tartják, hogy az utasok ne ájuljanak el. Épp ezért, ha fázósak vagyunk, érdemes több réteg ruhát magunkra venni, hogy elviseljük ezt a hőmérsékletet.

Fém tartozékok

A fémből készült elemek néha olyan helyen találhatók a különféle ruhadarabokon, ahol sosem keresnénk. A fémdetektorok pedig nemcsak például a melltartók alsó fém merevítésére, hanem a rágók vagy csokik alufóliával borított csomagolására is beriaszthatnak.

Gyorsabban átjuthatunk a reptéri ellenőrzésen, ha ezeket a dolgokat előrelátóan kivesszük a zsebünkből, és nem választunk olyan ruhát a repüléshez, ami tele van fém fityegőkkel vagy szegecsekkel.

Bonyolult ruhák

A repülőgépen vécére menni nem túl kellemes élmény. Ez pedig csak még rosszabb, ha a túlságosan bonyolult ruhadarabunk miatt ragadunk bent extra percekre. Célszerű olyan ruhát választani a repüléshez, ami minden helyzetben, még a vécére menve is kényelmes.

Parfüm

Valószínűleg mindannyian imádjuk a kedvenc parfümünk illatát, de nem biztos, hogy ezzel az utastársaink is így vannak. A repülőgépen egymáshoz nagyon közel, kevés levegőn osztozkodunk, és nem lehet csak úgy kinyitni az ablakot, hogy szellőztessünk. Épp ezért érdemes nem túlzásba vinni a repülés előtti parfümözést, nem beszélve arról, hogy a parfümünk bizonyos összetevőjére könnyedén allergiásak is lehetnek akár a környékünkön ülők, ez pedig szerencsétlen helyzetben akár asztmás rohamot is okozhat az adott illetőnél.

Szúrós szövetek

Elképzelhető, hogy egy téli napon nem találjuk túlságosan kellemetlennek, amikor az egyik szúrós pulcsink rajtunk van, amíg elszaladunk a boltba meg vissza, de teljesen más a helyzet, amikor több órán keresztül kell bennük egyhelyben ülnünk. Egy szúrós, viszkető érzést okozó textil ilyenkor valóságos kínszenvedés tud lenni.

Mindig puha, légáteresztő anyagból készült ruhát viseljünk, ami repülés közben sem sérti vagy irritálja a bőrt.

Te mit tanácsolnál még másoknak, hogy kényelmesebb legyen a repülés?