Hogyan sikerül az indiai nőknek megőrizniük a szépségüket olyan sokáig a fiatalságuk után is

Az indiai nők életmódja már fiatal korban kialakul. Megvan a saját módszerük arra, hogy szépségüket természetes és egészséges módon tartsák meg, amit már gyerekkorukban megtanultak. A bioélelmiszerekkel és pozitív hiedelmekkel tele vannak tudással a természetes szépségről és arról, hogy mi segít kihozni a testből a legjobbat, hogy minden korban fiatalosan nézzenek ki.

Utánajártunk, hogyan őrzik meg az indiai nők szépségüket sokáig fiatalkoruk után is, és sietünk megosztani titkaikat mindannyiótokkal.

A helyi élelmiszerek nagy szerepet játszanak abban, hogy fiatalok maradjanak.

Az indiai konyhában elterjedt fűszerek számos jótékony hatással vannak az egészségünkre, többek között öregedésgátló tulajdonságokkal is rendelkeznek. Leginkább a chilipaprika csökkentheti a bőrsejtekben idővel bekövetkező változásokat, a gyömbér pedig megelőzheti az öregségi foltokat.

Bizonyos természetes összetevők segítenek fellendíteni a bőrápolásukat.

Bőrápolásuk fontos része a kurkuma, egy gyulladáscsökkentő, amely állítólag jótékonyan hat a bőr egészségére, és segít természetes ragyogást kölcsönözni a felhasználóknak. Esetleg segíthet a pikkelysömör és a pattanások hegesedése esetén is.

Hisznek abban, hogy a szépség belülről indul.

A stressz hatalmas mértékben megterhelheti az ember öregedési folyamatát. Nemcsak belülről veszélyezteti a testünket, hanem ráncok formájában az arcunkon is nyomot hagy. A szorongás kezelésének egyik módja a meditáció. India az egyik legrégebbi ország, ahol gyakorolják a meditációt, ami segíthet a nőknek leküzdeni a stresszt, és ezáltal megőrizni a fiatalságukat.

Sok organikus hajápoló terméket használnak.

A hajolajozás, vagyis az olajjal való hajmasszázs az indiai nők hagyományos gyakorlata, amelyet általában a lányok nagyon fiatalon kezdenek el. Különböző olajokat lehet használni, például kókusz-, szezám- vagy ricinusolajat. Ez utóbbi különösen hasznos, mivel omega-6 zsírsavakat tartalmaz. Az amlát, az indiai egres bogyót is használják abban a hitben, hogy kezeli a hajhullást.