Így néznek ki valójában a tömegtermékek, mielőtt a polcokra kerülnek

A Coca-Cola minden nap több, mint 1,9 milliárd terméket ad el 200 különböző országban. A termékek a gyártás előtt azonban egyáltalán nem úgy néznek ki, mint a boltok polcain. Rengeteg ikonikus termék készül olyan összetevőkből, amikre nem is gondolnánk.

1. Körömlakk

Nagyon sok kozmetikum története évezredekkel ezelőttig nyúlik vissza. Nem így van ez azonban a körömlakk esetében. A körömlakk egy modern találmány, amely a XX. századból származik. Az ókori Egyiptomban például hennát használtak körömfestésre. Minden cég más alapanyagokat használ a körömlakk előállításához. Egy összetevő van, amelyik mindegyik körömlakkban megtalálható, a nitrocellulóz. Ez egy folyadék, amit szinte mikroszkopikus vattadarabokkal kevernek össze.

2. Seprű

Az emberek világszerte kb. 1 millió műanyag palackot vásárolnak percenként. Ez egy nagyon nyugtalanító szám, hiszen ezek a palackok nagyon ártalmasak a környezetnek. Emiatt remek megoldás, ha ezeket a műanyag hulladékokat újra tudjuk hasznosítani. A legtöbb seprűt újrahasznosított műanyagból készítik, ami egy nagyon kreatív módja a környezetvédelemnek.

3. Szerecsendió

A szerecsendió egy nagyon erős ízű fűszer, amely nagyon sok ország konyhájában helyet kapott. Egyes ételek felismerhetetlenek nélküle. Még egy egyszerű ételt, mint például egy tésztát is teljesen megváltoztat, azonban teljesen máshogy néz ki, mint ahogy azt mi ismerjük a boltokból.  A szerecsendió fán terem. A magját egy vastag héj veszi körül. Amikor megérik, ez a külső réteg megreped és kinyílik.

4. Chips

A krumpli chips az egyik legnépszerűbb nasi. Rengeteg különböző ízben készülnek. Úgy néznek ki, mintha burgonya szeletek lennének, pedig nem azok. A legtöbb cégnél vizet burgonya pelyheket és kukorica keményítőt kevernek össze. Ezt a keveréket kilapítják, majd krumpli formájú szeleteket vágnak ki belőle. Ezután a forró olajban való sütés következik, ami nagyjából 11 másodpercet vesz igénybe. Miután lecsepegett róla a felesleges olaj, ízesítik és becsomagolják.

5. Tükör

Tükröt már kb. 8000 éve használnak , ma pedig valószínűleg nehéz lenne nélküle élni. Napjainkban a tükörkészítés módja elég egyszerű. Az alapja egy egyszerű üveglap. Ezután több különböző fényvisszaverő réteg következik. Ez azért van, mert van olyan réteg, ami nem tudna közvetlenül az üvegre ráragadni.

6. Coca-Cola

A Coca-Cola az egyik legnépszerűbb üdítő a világon. Ez valószínűleg az egyedi ízének köszönhető. Az eredeti receptet mindössze 2 ember ismeri, akik nem utazhatnak együtt. Magát a receptet egy biztonságos tárolóhelyiségben őrzik. Az összetevők egyikét ismerjük, ami nem más, mint a kóladió. Ezután az összetevő után kapta az ital a nevét. Ez a növény Nyugat-Afrikából származik, és 1500 körül jelent meg Európában.

7. Kesudió

A kesudió alacsony cukortartalma, és magas növényi fehérjetartalmának köszönhetően nagyon egészséges. Szinte bármilyen étrendben helyet kaphat. Emellett nagyon finom, és mind sós, mind édes ételekben kiváló. Azonban az egyik legdrágább dióféle, aminek oka van. Nagyon hosszú feldolgozási folyamaton kell keresztülmennie mielőtt a polcokra kerül. A kesudió héja mérgező, és több lépés elvégzése szükséges, hogy ehetővé váljon.

Bónusz:

Műanyag palack

Így néz ki, mielőtt elkészül.

Rágógumi

A rágógumi alapanyaga természetes latexanyagnak számító chicle, amely a Manilkara chicle vagy a Manilkara zapota nevű, az amerikai esőerdőkben is megtermő fafajták kérgéből kinyert tejszerű nedv.