Íme Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas története, a házaspár, akik bizonyították, hogy a szerelemnek nincs korhatára

Amikor azt a különleges valakit keressük, akitől pillangók kezdenek repkedni a gyomrunkban, aki minden nap szeret minket, általában van néhány vele kapcsolatos elvárás, melyről reméljük, hogy teljesük. Az egyik ilyen sokaknál (bár nem mindenkinél) az életkor, egészen pontosan a korkülönbség mértéke. Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas esetében ez nyilván sosem számított, hiszen a 25 év korkülönbség ellenére is Hollywood egyik legstabilabb szerelmes párja. A kezdeti előítéletek ellenére a szerelmük immár 20 éve töretlen, mi pedig el akarjuk mesélni, hogy miként váltak a legjobb példává arra, hogy a korkülönbség sosem lehet akadálya a szerelemnek.

9a2d2e5ddf86c5f38457499718

Catherine 1969. szeptember 25-én született, és 15 évesen kezdte karrierjét. Hazájában az Egyesült Királyságban először 1990-ben vált ismertté a The Darling Buds of May című tévéműsor kapcsán. A világ azonban csak 1998-ban ismerte meg igazán a Zorro álarca című filmben, amiben Antonio Banderas-szal közösen játszott. A film sikere nemcsak híres színésznővé változtatta Catherine-t, de a szerelemhez is hozzásegítette: Michael Douglas színésszel ugyanis az egyik rendezvényen ismerkedett meg, melyen a filmet reklámozta éppen.

521f655605ae476eda6e66762c

Furcsa mód Michael is szeptember 25-én született, csak ő 25 évvel korábban. A néhai színész, Kirk Douglas fiaként már egészen gyerekkora óta szerepelt különféle filmekben és mindig is ismerős volt számára a filmforgatások világa. Bár édesanyjával élt, mivel szülei elváltak, mégis rendszeresen látogatta apját a forgatásokon. Így kezdte végül megszeretni a mozit, és vélhetően ezért is választotta a színészi pályát annak ellenére, hogy apja nem feltétlenül értett ezzel egyet. 1966-ban debütált először nagy sikerű filmben, majd néhány évvel később megalapította saját filmgyártó cégét a Big Stick Productionst.

1997-ben fordulatot vett a színésznő élete. Catherine az Egyesült Államokba költözött, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljön Hollwooddal, majd meghallgatásról-meghallgatásra járva végül megkapta Elena szerepét a Zorro álarca című filmben.

Mint már említettük, nemcsak szakmailag volt ez számára főnyeremény, hanem a leendő férje is a sarkon várta. Douglas ekkorra már a filmipar nagyágyújának számított, és azonnal találkozni akart Catherine-nel, miután látta őt a filmben. Eleinte mindkettőjüket kizárólag szakmai célok mozgatták. A színésznő így emlékezett vissza: ,,Munka üzemmódban voltam és épp egy filmfesztiválra mentem, hogy új filmes szerződéseket kössek. Ott ismerkedtem meg vele, de soha nem gondoltam volna, hogy randevúzni hívna. Aztán beszélgettünk a munkáról, az életről és nem sokkal később közölte, hogy a gyerekeim apja szeretne lenni. Ekkor éreztem, hogy itt már nem csak munkakapcsolatról lesz szó” – nyilatkozta Catherine egy interjúban.

9872e059c39aba778c0f7f4998

Bár elsőre nem győzte meg a színésznőt a nála 25 évvel idősebb színész ajánlata, Douglas nem hagyta abba a flörtölés, és az újbóli találkozások, illetve telefonos beszélgetések során végül barátság alakult ki közöttük, a barátság pedig nem sokkal később szerelemmé változott.

2000 novemberében mondták ki a boldogító “igen”-t, egy nagyszabású esküvőn a New York-i Plaza Hotelben, ahol nemcsak a házasságukat, hanem a családalapításukat is ünnepelték, hiszen három hónappal később megszületett első közös gyermekük, Dylan. Évekkel később, 2003-ban a család tovább bővült: megszületett második gyermekük, Carys.

cd565d5d0cbe47e704ef94e9f1

Még a legszebb tündérmesékben is vannak azonban nehéz idők, és sajnos az ő házasságuk sem volt kivétel. A boldogságuk megszakadt, amikor 2010-ben Douglas-nél torokrákot diagnosztizáltak. Szerencsére sikeresen leküzdötte a betegséget, de a kemény harc bipoláris zavarhoz vezetett, ezért úgy döntött, hogy egy mentális egészségügyi központba megy segítségért.

Ezek a viharos évek mindkettőjük számára kihívást jelentettek, ezért úgy döntöttek, hogy egy ideig külön utakon járnak.

fb938a585887d3b74d7b3e171f

A szerelem azonban minden akadályt legyőzött és végül újra egymás mellett kötöttek ki, azzal a különbséggel, hogy most még erősebb volt közöttük a kapocs. ,,Mindkettőnknek szükségünk volt egymásra, ráadásul most már érettebbek és bölcsebbek is lettünk” – mondta a színész egy interjúban. Azt is elmondta, hogy nagyon nyitott a kapcsolatuk, és az átláthatóság egy nagyon fontos szempont a családi életben: ,,Mindent megbeszélünk az asztal körül […] Szerintem mindenkinek, aki velünk él, joga van tudni, hogy mi történik körülötte” – magyarázta.

Talán épp ez a hozzáállás az egyik nagy titka, hogy a családjuk még minden nehézség ellenére kitart. Gyermekeik időközben felnőttek, legidősebb fiuktól pedig már két unokájuk is született.

873c8757a992651a5b72c501ed

2020-ban ünnepelték 20 éves házassági évfordulójukat, melynek kapcsán elismerték, hogy minél több időt töltenek együtt, annál jobban hasonlítanak egymásra és annál inkább tűnik el a köztük lévő 25 év korkülönbség.

Bár két és fél évtized választja el őket, ez soha nem volt probléma: ,,Történelmileg az idősebb férfiak és a fiatalabb nők mindig is keresték egymás társaságát. Ha hirtelen csöppenünk egy nagy korkülönbségbe, akkor fel kell készülnünk, hogy furcsa lesz. Amikor anyám a férfiakról és az élet dolgairól beszélt, soha nem mondta, hogy a korkülönbség fontos. Ez vicces, hiszen Michael és a szüleim kábé egyidősek, viszont, amikor együtt látnak minket, fel sem tűnik számukra a köztünk lévő korkülönbség” – mondta. Azt is mondta, hogy a férje soha nem éreztette vele a korkülönbséget, és nem tartotta őt kevesebbnek csak azért, mert fiatal.

747c235dd6914f732e9bb25bb8

Instagram fiókjaikon a számtalan egymásnak szentelt bejegyzésen keresztül mesélnek a csodálatos kapcsolatukról, a közös születésnapokról, a különleges randikról és egyéb fontos eseményekről. Családjuk folyamatosan bővül, szerelmük pedig olyan erős, amilyen erős csak lehet, erre kiváló bizonyíték, hogy még a legrosszabb, viharos időket is sikerült átvészelniük.

Szerinted mi a legnagyobb kihívás egy nagy korkülönbséggel rendelkező pár számára? Mit gondolsz egyáltalán a párok közti korkülönbségről? Számít vagy sem?