Maguk mögött hagyták régi életüket és egy régi iskolabuszban élik mindennapjaikat

Jessica Ruchának és Adam Cerrenek elegük lett az albérletekből ezért úgy döntöttek, hogy körülbelül 715-720 ezer forintért vettek maguknak egy parkoló pályára tett iskolabuszt és átalakíttatták. A család megvásárolt egy leszedált buszt, és Youtube videók segítségével igazi otthonná alakították. Abból kifolyólag döntöttek emellett, hogy végleg maguk mögött hagyják régi életüket és útnak induljanak az ismeretlen felé gyermekükkel együtt.

A család havi két-három alkalommal merészkedik be a városokba, hogy a szükséges dolgokat megvegyék, alapjáraton viszont az Egyesült Államok nemzeti erdeiben táboroznak. A szülők tanítják a gyerekeket, és az “órákat” a városok, államok, valamint a természet és növények köré építik. A szülők elmondása szerint ez a változás volt, ami megmentette a házasságukat, mivel azóta megszületett harmadik gyermekük Joella is.

Adam fotózással, pólók eladásával, marketinggel és számos más munkával keresi meg a kenyérre valót. A család így havonta majdnem 300.000 forintnak megfelelő összeget keres. Ennek a pénznek a java részét üzemanyagra, telefonszámlákra és propánra költik.

“Hazudnék, ha azt mondanám, hogy senki sem tart őrültnek minket. Sokan mondják, hogy soha nem tudnának így élni, egy azért mert nincs saját szekrényük, kettő mert ennyire közel vannak a párjukhoz.”

“Voltaképpen ott van az otthonunk ahova megyünk. Minden héten vagy mindennap más udvarunk van. Ez az élet nagyon sok mindenre megtanított bennünket, többre, mint amit bármilyen házimunka megtaníthatna. Nem hiszem, hogy visszatérünk a régi életünkhöz.” – mondta Jessica.

Jessica egyébként 2011-ben ismerkedett meg Adammel. Két gyermekük született és Lexingtonban éltek. 2017-ben Adamnek komoly problémái támadtak az itallal. Jessica teljesen ki volt borulva, már nem tudta meddig bírja így mellette. Egy idő után Jessica távmunkába kezdett a gyerekek miatt, ám Adam problémája nem oldódott meg.

“Hazudott, és elfogyasztotta minden italt, ami csak a keze ügyébe akadt. Mint fő kenyérkereső nem hagyhatta ott a munkáját, hogy rehabra menjen, de az italt sem tudta egyedül letenni. Úgy gondoltam ez az éles váltás egyfajta megoldás lesz, hogy végleg hátat fordítson az italnak.”

Jessica az interneten olvasott egy családról, akik egy évet töltöttek egy lakóautóban és észrevették, hogy sokkal kevesebbet költekeznek, mint korábban.

“Tudtam, hogy amíg ilyen életet élünk küzdeni fogunk, és szerettem volna segíteni magunkon, hisz nem élünk örökké.”

2018-ban Adam felhagyott az ivással és felmondott a munkahelyén, hogy megvegye a buszt és átalakítsa. Jessica szerint az elmúlt három évben egy kortyot nem ivott. Ezen kívül elmesélte, hogy egy kisebb “ház” birtoklása esetén kevesebb kiadás, és kevesebb a holmi is, hiszen nem lehet hova pakolni.

“Adamet és engem kék galléros szülők neveltek fel és megtanítottak arra, hogy mi a kemény munka. Mindig is dolgoztunk de egy ponton már nem tudtuk tovább csinálni. Többet akartunk az élettől és szerettük volna, ha a gyerekeinkkel is több időt tudunk tölteni. A jövőbeli álmaink közé tartozik, hogy veszünk egy tanyát és saját ételt termelünk, és olyan képességekre teszünk szert, ami a régmúlt idők embereit jellemezte. Minden nap minden szempontból hálásak vagyunk, hogy ezt az életet választottuk. Köszönjük Istennek, hogy végig vitt minket ezen az úton.”

Ti tudnátok így élni?